6 bevált módszer az önbizalom növelésére

Kulcs gondolatok

  • Az önbizalom növelése sikeresebbé tesz minket, javítja az egészségünket és növeli a boldogságunkat.
  • Lehetetlen magabiztosnak lenni, ha úgy érezzük, hogy nincs befolyásunk arra, hogyan bánnak velünk mások.
  • Amikor lekezelően beszélsz magadról, visszafogod magad, és csökkented az önbizalmadat.

Önbizalom kell ahhoz, hogy bemutatkozzunk új embereknek egy rendezvényen, hogy megpályázzunk egy új állást, vagy hogy először menjünk el az edzőterembe. De nem kell megvárnod, amíg teljesen magabiztosnak érzed magad, hogy megtedd ezeket a dolgokat. Ehelyett tehetsz lépéseket az önbizalom építésére, és ezzel javíthatsz az életeden. Most ezeket mutatom be.

A magabiztosság kulcsfontosságú összetevője a mentálisan erősebbé válásnak. Az önbizalom erősítése sikeresebbé tesz minket, javítja az egészségünket és növeli a boldogságunkat. Szerencsére több stratégia is segíthet abban, hogy elkezdjen magabiztosabbnak érezni magát.

Stratégiák, hogy magabiztosabbnak érezd magad

Ne hasonlítgasd magadat másokhoz.

Akár az Instagramon nézegetjük a “tökéletes” testeket, akár a barátokkal hasonlítgatjuk a fizetéseket.
Mindannyian összehasonlítjuk magunkat másokkal valamikor.

De az, hogy másokhoz mérjük magunkat, gyorsan erodálja az önbizalmat. Kutatások szerint minél több irigységet tapasztalnak az emberek az összehasonlítások során, annál rosszabbul érzik magukat önmagukkal kapcsolatban.

Figyelj arra, hogy mikor kezded azt gondolni, hogy mások valamilyen szempontból feletted vagy alattad állnak.

Ahelyett, hogy versenytársaidnak tekintenéd őket, tekints rájuk véleményformálóként. Valaki, aki úgy tűnik, hogy jól teljesít, lehet, hogy olyan információkkal, készségekkel vagy erőforrásokkal rendelkezik, amelyekből tanulhatsz.

Tedd céloddá, hogy jobb legyél, mint amilyen tegnap voltál, ne pedig jobb, mint valaki más.

Teremts határokat.

Lehetetlen magabiztosnak lenni, ha úgy érzed, hogy nincs ráhatásod arra, hogyan bánnak veled mások. Ha azonban egészséges határokat állítasz fel, akkor látni fogod, hogy te határozod meg, milyen viselkedést tűrsz el, és melyiket nem.

Ha határokat teremtünk magunknak, az segíthet abban, hogy jobban kontroll alatt érezzük magunkat, és ezáltal javíthatjuk a pszichológiai biztonságot. Ez valóban része a magabiztosság érzésének, tudni, hogy te irányítod az életedet.

Mondj nemet olyan dolgokra, amiket nem akarsz megtenni. Szólalj meg, ha valaki átlépi a határt. És tedd világossá az elvárásaidat.

Vigyázz a testedre.

Nehéz jól érezni magad a bőrödben, ha nem bánsz megfelelően a testeddel. Amikor az öngondozást helyezed előtérbe, akkor valami nagyszerűt teszel a testeddel, az elméddel és a lelkeddel.

Az egészséges táplálkozás, a testmozgás, a meditáció és a sok alvás mind-mind kulcsfontosságúak ahhoz, hogy a lehető legjobban érezd magad. Már néhány extra séta hetente és néhány egészségesebb ételválasztás is erősítheti az önbizalmát.

Tölts időt pozitív emberekkel.

A körülötted lévő emberek nagyban befolyásolják, hogyan érzed magad. Ha ítélkező vagy kritikus emberek vesznek körül, az megviseli a mentális erődet. Ha viszont olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akik képesek felvidítani és támogatni egymást, sokkal jobban fogod érezni magad.

Sajnos a kutatók azt találták, hogy az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek hajlamosak olyan emberekkel barátkozni, akik lehúzzák őket. Ha rosszul érzed magad, akkor lehet, hogy olyanokkal töltöd az idődet, akik leminősítenek, mert hozzászoktál ahhoz, hogy rosszat hallasz magadról.

Ha rosszul érzed magad, kellemetlen lehet, ha mások szép dolgokat mondanak rólad. Ezért lehet, hogy azt választod, ami ismerősnek tűnik – a lekicsinylést és a negativitást.

Ezért nagyon figyelj arra, hogy milyen emberekkel veszed körül magad, és ne félj csökkenteni vagy megszüntetni a kapcsolatot néhány emberrel.

Koncentrálj arra, hogy egészségesebb kapcsolatokat alakíts ki a pozitív emberekkel az életedben. Bár eleinte kellemetlen érzés lehet, idővel könnyebb lesz, és ha jó dolgokat hallasz magadról, az megváltoztathatja azt is, ahogyan magaddal beszélsz.

Alakítsd át a negatív “önbeszédét”.

Amikor lekezelően beszélsz magadról, visszafogod magad, és csökkented az önbizalmadat. A tudatalattid beveszi, hogy bizonyos dolgok “túl nehezek” vagy “nem tudsz megbirkózni velük”. Fordítsd meg a forgatókönyvet egy kis kedves “önbeszéddel”, hogy legyőzd az önbizalomhiányt, és új kihívásokat vállalj. Például:

“Nem tudom kezelni ezt” helyett próbáld ki, hogy “Meg tudom csinálni”.

A “Semmit sem tudok jól csinálni” helyett inkább “Legközelebb jobban fog menni”.

A “Gyűlölöm a nyilvános beszédet” helyett mondjuk: “Nem szeretem a nyilvános beszédet, de mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei”.

Viselkedj úgy, mintha magabiztosnak éreznéd magad.

Senki sem szerez magabiztosságot azzal, hogy otthon ül és nem csinál semmit. Néha az érzéseid megváltoztatásának legjobb módja, ha először a viselkedéseden változtatsz.

Kérdezd meg magadtól, mit csinálnál, ha magabiztosnak éreznéd magad. Beiratkoznál valamit tanulni? Új városba költöznél? Több emberrel beszélgetnél? Tedd meg ezeket a dolgokat most.

Amikor belépsz egy szobába, viselkedj úgy, mintha magabiztosan tennéd. Már apró változtatások, például a testtartásod enyhe megváltoztatása is hatalmas különbséget jelenthet.

Gyakorolj tovább

Lehet, hogy különböző stratégiákkal kell kísérletezned, hogy kitaláld, mi működik a legjobban, ahogy mentálisan erősebbé és magabiztosabbá válsz.

Ha valóban küzdesz az önbizalomhiánnyal, fontold meg, hogy szakember segítségét veszed igénybe. Egy terapeutával való beszélgetés segíthet felfedezni azokat a stratégiákat és készségeket, amelyek segítségével önmagad legjobb változatává válhatsz.

Olvass 50+ könyv rövidítést azonnal

Napi csupán ⏰ 15 perc befektetésével magyar nyelven meríthetsz inspirációt és motivációt a világ legjobb könyveiből, amelyek segítenek nap mint nap új ötleteket szerezni, hogy végre Önmagad legjobb változata lehess. 

Gyakori kérdések és válaszok

Az Ecommers egy digitális platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy napi mindössze 15 perc alatt elsajátítsanak egy-egy e-kereskedelmi könyv lényegét. A szolgáltatás célja az, hogy az e-kereskedelem területén dolgozó vagy érdeklődő személyek gyorsan és hatékonyan szerezhessenek be releváns tudást anélkül, hogy teljes könyveket kellene átforgatniuk. Az Ecommers ezzel időt takarít meg a felhasználóknak, lehetővé téve számukra, hogy a legfrissebb iparági trendeket és stratégiákat naprakész ismeretekkel ötvözzék. Az előfizetők széles választékot találhatnak a piac legjobb könyveiből, amelyek rövidített változataikban is a sikerhez szükséges praktikákat és elméleteket kínálják. Ezzel az Ecommers egy olyan eszköz, amely a folyamatos tanulás és a szakmai fejlődés elősegítésére szolgál a gyorsan változó digitális kereskedelmi világban.

Az Ecommers szolgáltatás havidíja 6990 forint, ami körülbelül egy átlagos könyv árával egyenértékű. Ez a díj rendkívül megéri, hiszen a platformon olyan kiemelkedő e-kereskedelmi könyvek kivonatait is elérhetik az előfizetők, amelyek magyar nyelven még nem jelentek meg és Magyarországon nem is kaphatóak. Az előfizetők így hozzáférhetnek nemzetközi szintű szakmai tudáshoz és az e-kereskedelem terén világszerte elismert szerzők gondolataihoz, amelyeket másképpen nehéz, vagy költséges lenne beszerezniük. Továbbá a havidíj jelentős költségmegtakarítást jelent azoknak, akik máskülönben több ezer vagy akár tízezer forintot is kiadnának minden egyes szakmai könyv megvásárlásáért. Az Ecommers tehát költséghatékony és kényelmes megoldást kínál a tudatos és ambiciózus szakembereknek, akik naprakész akarnak maradni az e-kereskedelmi piac dinamikusan változó trendjeivel.

Természetesen, az Ecommers szolgáltatását maximális rugalmasság mellett kínáljuk. Bármikor lehetősége van lemondani az előfizetést, és ebben az ügyfélszolgálatunk minden szükséges segítséget megad, hogy a folyamat gyors és zökkenőmentes legyen. Biztosíthatom Önt arról, hogy az adatbiztonság a szolgáltatásunk egyik legfőbb prioritása; legkorszerűbb technológiákat és biztonsági protokollokat alkalmazzuk annak érdekében, hogy az Ön személyes és fizetési információi a legnagyobb biztonságban legyenek. Nyugodtan élvezheti a tudásanyagunkat, tudva, hogy a háttérben a biztonság és a támogatás folyamatosan biztosított.

Az Ecommers platformon széleskörű választékban találhatóak az e-kereskedelmi szakma legjobb könyvei, beleértve olyan elismert címeket, mint a “E-kereskedelem Mesterszinten”, “Digitális Marketing Alapok”, “Webshopok Háttere”, “Online Üzleti Stratégiák”, és “SEO Titkok”. Ezek a könyvek átfogó képet nyújtanak az e-kereskedelem minden aspektusáról, a keresőoptimalizálástól kezdve, a vevői viselkedés elemzésén át, az online értékesítési taktikákig. Az Ecommers elkötelezett amellett, hogy előfizetői mindig a legfrissebb és legrelevánsabb anyagokhoz férjenek hozzá, ezért a platformot folyamatosan frissítjük, havi minimum öt új könyvvel bővítve a kínálatot. Így biztosítva, hogy az előfizetők mindig naprakész maradjanak az e-kereskedelem gyorsan változó világában.

Az előfizetés az Ecommers platformon rendkívül egyszerű. A regisztrációhoz csak néhány alapvető adatra van szükség, és a havi díjat bankkártyával lehet kifizetni a biztonságos fizetési felületen keresztül. Amint a fizetés megtörténik, egy megerősítő e-mailt fog kapni, amely tartalmazza az Ön személyes hozzáférési adatait és az utasításokat a platform használatához. Ez a folyamat gyors és zökkenőmentes, így azonnal elkezdheti a kiválasztott könyvek összefoglalóinak olvasását, és kihasználhatja a tudás előnyeit már az első naptól kezdve.
Ha bármilyen kérdés felmerül, akkor írj e-mailt bátran a következő e-mail címre:

© 2023 ECOMMERS. All Rights Reserved. A platformon található összes videó, könyv, hanganyag és műsor, és minden kapcsolódó kép és tartalom a Eggcellent Kft. tulajdona. Ennek sokszorosítása és másolása szigorúan tilos.